U istočnom delu Srbije, na oko 200 km od Beograda, u prelepim obroncima Južnog Kučaja, prostire se lovište Brezovica na površini od 24.792,20 ha. Ovo brdsko-planinsko lovište pruža jedinstvenu priliku za lov na krupnu divljač, kao što su evropski jelen, srneća divljač, i divlja svinja.

Pristupačnost i Smeštaj

Do lovišta Brezovica stiže se lako putem asfaltiranih puteva, a za udoban boravak lovaca obezbeđene su luksuzne lovačke kuće. Ovaj smeštaj omogućava potpun komfor tokom vašeg boravka u divljini, bilo da se odlučite za letnju ili zimsku sezonu lova.

Prirodne lepote i bogata fauna

Visoke bukove šume dominiraju većim delom lovišta, dok su u istočnim i severoistočnim delovima prisutne livade i vodotoci, idealni za posmatranje divljači. Lovište Brezovica je opremljeno sa 40 visokih, zatvorenih čeka i brojnim lovno-tehničkim objektima, što omogućava lakši i uspešniji odstrel divljači.

Trofejna Divljač

Lovište Brezovica je poznato po trofejnoj divljači. Naš ponos su lovovi na:

  • Evropski jelen, čija trofejna vrednost prelazi 240 CIC poena i teži preko 11 kg.
  • Divlja svinja, sa trofejima kljova koje dostižu i 22 cm.
  • Srneća divljač, čiji trofeji često osvajaju sve kategorije medalja.

U zimskom periodu organizujemo i lov na vuka, iz zatvorenih, toplih čeka, što pruža jedinstveno iskustvo u hladnijim mesecima. Pored pomenute divljači, u lovištu se povremeno mogu sresti i medved i ris, dodajući poseban doživljaj vašem boravku.

Dodatne atrakcije

Nedaleko od lovišta nalaze se i kulturno-istorijske znamenitosti, kao što su manastiri iz XVI veka i impresivna Bogovinska pećina, što pruža dodatne mogućnosti za uživanje u prirodnim lepotama i istoriji ovog kraja.

Doživite Brezovicu

Lovište Brezovica nije samo mesto za lov, već destinacija koja pruža nezaboravno iskustvo u prirodi. Bogatstvo faune, netaknuta priroda i vrhunski trofeji razlog su zašto se lovci uvek vraćaju.

Posetite nas i doživite lov na Brezovici! Pogledajte sve usluge Lovišta na stranici lov-bjk.rs/usluge/  i zakažite nezaboravnu avanturu.