Smešteno između reke Resave, Zlotske reke i Crnog Timoka, u prelepim Kučajskim planinama, nalazi se lovište Južni Kučaj, površine 23.887,39 ha. Ova oblast Istočne Srbije, bogata šumama i kraškim reljefom, idealna je destinacija za ljubitelje prirode i lova na krupnu divljač. Lovište je na samo 180 km od Beograda, u blizini Despotovca i Paraćina.

Lov na Krupnu Divljač

Južni Kučaj nudi lovcima mogućnost lova na evropskog jelena, srneću divljač i divlju svinju. Posebno je atraktivan lov na vuka, sa čak 4 zatvorene čeke, idealne za lov u zimskom periodu. Lovište je opremljeno sa preko 50 zatvorenih toplih čeka i kompletnom lovnoturističkom infrastrukturom, pružajući vrhunske uslove za lov i posmatranje divljači.

Posebne Atrakcije Lovišta

Za one koji žele više od samog lova, Južni Kučaj nudi priliku da uživaju u prirodnim i kulturnim znamenitostima u okolini. U neposrednoj blizini nalaze se zaštićena područja kao što su prašuma Vinatovača, klisura reke Resave, i hidrokompleks Lisine sa prelepim vodopadom Veliki Buk. Ljubitelji avanture mogu posetiti i Resavsku pećinu i srednjevekovne manastire Manasiju i Ravanicu.

Na obodima lovišta nalaze se prirodni biseri kao što su izletišta Grza i Sisevac, poznati po svojim izvorištima i prirodnim lepotama.

Komfor i Smeštaj

Za sve posetioce, lovište nudi smeštaj u lovačkim kućama Pešterac i Javorak, omogućavajući potpuni užitak u boravku.

Posetite lovište Južni Kučaj i doživite nezaboravnu avanturu u srcu netaknute prirode Srbije!

Kontaktirajte nas i zakažite termin putem kontakt forme na stranici lov-bjk.rs/kontakt/